Volg ons

The juicy group NV

Koningsdries 41
B-9420 Erpe-Mere - Belgium
Tel.: +32 (0)53 60 67 01
Tel.: +32 (0)53 60 67 05

Fax.: +32 (0)53 60 67 02
Fax.: +32 (0)53 60 67 06

info@juicygroup.be

HPP info


vrijdag 24 mei 2019

 

Techniek HPP

Langer houdbaar zonder verhitting of toevoeging van chemicaliën. Dat kan met behulp van High Pressure Processing (HPP), ook wel Pascalisatie genoemd naar de naamgever van de eenheid van druk Blaise Pascal. Producenten van verse sappen hebben deze technologie inmiddels op grote schaal omarmd. Maar niet alleen voor sappen is HPP interessant, ook voor tal van andere levensmiddelen zijn er mogelijkheden.

HPP is een mooie, milde manier van conserveren. Smaak en textuur van de producten blijven behouden.

 

Betrouwbare methode

HPP is een conserveringsmethode gebaseerd op een hoge druk behandeling onder lage temperatuur. Het voorverpakte product wordt daarbij in een drukvat geplaatst en met behulp van water gedurende enkele minuten onder hoge druk gebracht (3500 tot 6000 Bar). Het volume van het product wordt zo tot wel vijftien procent samengeperst. Veel voorkomende, bederf veroorzakende micro-organismen zoals Bacillus, Listeria, Salmonella en Clostridium worden hierdoor geïnactiveerd. Kleinere moleculen blijven echter onaangetast zodat smaak, textuur en vitamines behouden blijven. De druk is overal in het vat gelijk en dus krijgt het hele product dezelfde behandeling. Dat maakt HPP een veilige en betrouwbare conserveringsmethode voor sappen.

Er komen geen additieven aan te pas en daardoor is het een clean label technologie. Met HPP kunnen levensmiddelenproducenten inspringen op de trend dat consumenten steeds vaker kiezen voor authentiek en gezond voedsel.

 

Door de sappen te behandelen met hoge druk is de houdbaarheid aanzienlijk langer, tot wel drie weken!  Afdrukken   Stuur dit bericht naar een vriend
Uw gegevens :

Uw naam :
Uw email :
Gegevens van uw vriend(en) : :
Naam :   Email :
 

0 commentaire(s)Geen reacties voor dit nieuws!

Geef ons uw mening